Gratis antivirus!

Det er mye snakk om antivirus. Angrep på datamaskiner er et stadig økende problem, og de fleste ønsker jo å beskytte seg mot slikt. Antivirusprogrammer finnes det drøssevis av, AVG, Mcafee og Norton er kanskje de mest kjente. De blir ofte levert ferdig installert på pc’n når du kjøper ny. Da får man som regel prøveversjoner en viss periode.

Vi har lang erfaring med å fjerne virus og skadelig programvare (malware) fra datamaskiner. Veldig mange av maskinene vi får inn har allerede antivirus. Og allikevel er de proppfulle av skadelig programvare. Det er nemlig et skille mellom det vi kaller virus, og det vi kaller malware. Virus er ofte tøffere og påfører systemet større skade. Vi kommer tilbake til skadelig programvare (malware) senere.

Vår anbefaling av antivirus

Fra og med Windows 8 så var antivius innebygget i operativsystemet.Det er det ikke alle som vet. Så vår anbefaling er å avinstallere all annen antivirus-programvare. Vi anbefaler å benytte Windows sitt innebygde antivirusprogram Windows Sikkerhet (defender). Den er fullstendig god nok.

Smertefritt og lettvint

Windows sikkerhet kjører i bakgrunnen. Du merker ikke mye til den. Og den oppdateres sammen med Windows update.

Hvordan skanne pc for virus

Av og til mistenker man virus. Og da kan det være greit å vite hvordan man skanner pc. Windows sikkerhet har flere måter å skanne på. Den raskeste er hurtigskanning som tar bare noen få minutter. Men det kan være lurt å kjøre en mer grundig skanning dersom man mistenker virus.

Fullstendig skanning med Windows sikkerhet (defender) gjør du slik. Gå til Innstillinger ved å trykke 1 Start, og 2 Innstillinger.

Når du kommer til bildet for Innstillinger trykker du på Oppdatering og sikkerhet»

Deretter trykker du i venstre kolonne på «Windows sikkerhet» og «Åpne Windows Sikkerhet»

Nå må du velge Søkealternativer og Full skanning. Du ser beregnet gjenstående tid, og du kan bruke PC til andre oppgaver mens skanningen pågår. Resultatet av skanningen varierer fra pc til pc selvfølgelig. Normalt velger man å fjerne eller sette i karantene det som blir funnet av trusler. Du velger handling ved å trykke på haken.

Trenger du mer hjelp kan du bare kontakte oss.