Hvordan oppdatere PC’n selv

En oppdatert PC er rask og sikker

En PC med manglende oppdateringer kan lage mye krøll. Noen opplever at nettverkskort, lyd, mus osv. ikke fungerer som det skal. Ofte blir datamaskinen veldig treg. Og ikke minst usikker!.

Sikkerhet er kanskje viktigste grunnen til å holde pc’en oppdatert. Når det blir oppdaget sikkerhetshull (som hackere kan bruke for å komme inni PC), så kommer det oppdateringer fra Microsoft som tetter nettopp disse hullene. Derfor kommer det stadig nye oppdateringer som du bør kjøre.

Blir ikke pc’en oppdatert automatisk da?

Nei, det blir den ikke alltid. Det gjelder spesielt for brukere som slår på pc’en, bruker den til jobben er utført, og deretter slår den av med en gang. Da får maskinen aldri tid til å kjøre oppdateringene… Lar du derimot din pc stå på over natten av og til er det større sannsynlighet for at den oppdateres.

Hvordan oppdatere pc selv, manuell oppdatering.

Hvis PC’en ikke har vært re-startet på en stund, så begynn med å gi den en frisk start.

Slå din PC av og på, eller kjør omstart. Trykk på knappene i nummerert rekkefølge, 1. Start, 2. På/av, 3. Start på nytt
(se bildet til høyre.

Når maskinen er startet på nytt, gå inn på Windows update via innstillinger (bildet til venstre). Trykk 1 Start, 2 Innstillinger.

Deretter trykker du 3 «Oppdatering og sikkerhet»
(se bildet nedenfor)

Oppdatere pc selv via instillinger.
Nå er du igang med å oppdatere PC.

Windows update vil nå automatisk gå igang med å lete etter oppdateringer. Disse vil lastes ned og installeres fortløpende. Du kan bruke PC’en til andre ting mens dette pågår.

Det kan komme spørsmål som f.eks. om du vil laste ned større installasjonpakker. Dette er trygt å svare ja på. Er du i tvil, så bare kontakt oss.

Blir du spurt om å starte PC på nytt, så gjør det.
Repeter igjen fra punkt. 1 helt til det står «Du er oppdatert»
(se bildet under)

Opplever du fortsatt problemer med din PC? Da bør du kontakte oss, så tar vi en mer grundig gjennomgang av problemene.